Akupunkturhus Præstø

Hvordan foregår behandlingenakupunktur

Samtale:

Ved første besøg optages journal. Det foregår som en samtale, hvor du fortæller hvad du ønsker hjælp til og der spørges til almindelige kropsfunktioner, f.eks. fordøjelse og søvn, medicinsk behandling, og eventuelle tidligere sygdomme.

Undersøgelse:

Især i forhold til problemer med muskler og led, sports- og overbelastningsskader indgår fysisk undersøgelse. 

Behandling:

Fra du kommer til du forlader klinikken skal du sætte ca. 1 time af medmindre andet aftales. Selve akupunkturbehandlingen  varer typisk ca. 45 min., hvor du ligger på en briks eller i enkelte tilfælde sidder på en stol hvis det er ubekvemt at ligge ned.  Der er tale om ultratynde sterile engangsnåle. Det kan føles som en prikkende fornemmelse. Nogle kan mærke reaktioner langs meridianens forløb. Mange kan næsten ikke mærke nålene overhovedet. Begge dele er helt normalt.

Under behandlingen:

Det er kun en fordel hvis du falder i søvn. Ellers er det en god ide at fokusere på at tage dybe og rolige vejrtrækninger og afspænde kroppen så godt som muligt. Man kan høre musik hvis man ønsker. Husk at sætte din telefon på LYDLØS- så du ikke bliver forstyrret.  

Efter behandlingen:

 Drik et par store glas vand. Det er ikke ualmindeligt at blive træt på samme dag som behandlingen, det forekommer også at man kan få tynd mave, luft i maven eller fryse-svedeture. Dette er ikke noget at være urolig for men en normal reaktion på udrensning i kroppen. Denne reaktion forekommer hyppigst efter første behandling og aftager de næste gange. 

Behandlingsforløbet

Behandlingsforløb er meget individuelle. Nyligt opståede problemer vil typisk kræve færre behandlinger end kroniske tilstande. Vi taler første gang om hvor mange behandlinger jeg forventer du skal have.

De fleste ubalancer kan bedres med ændret livsstil. En kombination af justering af madvaner, livsstil, - og akupunktur skaber altid det bedste resultat.