Akupunkturhus Præstø

Behandling af børn 

shonishinHvad er 'Shonishin'

Shonishin er japansk og dækker over en behandlingsform der er udviklet og tilpasset så den egner sig til børn fra 0 år og op til omkring 12-13 år.

Hvordan foregår behandlingen? 

Behandlingen adskiller sig fra akupunktur ved at der ikke anvendes nåle i behandlingen, men istedet nogle små redskaber der er specielt fremstillet til formålet. Disse er små metalredskaber som jeg holder inde i hånden imens jeg enten stryger ganske let henover meridianerne på arme, ben, ryg og mave - eller 'tapper' meget let på akupunkturpunkter.

Man kan også anvende nåle til børn, i så fald er det enkelte helt små nåle der stimuleres et øjeblik og tages ud igen. Større børn fra 12 år og teenagere kan ligge lidt med nåle i ligesom voksne.

En behandling af et barn varer langt kortere tid end en behandling af en voksen. Det skyldes at børn er meget let påvirkelige og derfor reagerer hurtigt på en behandling.

Regel nr. 1 for mig er at dit barn skal være trygt og godt tilpas. Derfor tager jeg mig god tid til at dit barn får en god oplevelse. Næsten alle børn synes godt om at få behandlingen der er smertefri, behagelig og beroligende.

Hvad kan shonishin hjælpe på?

Behandling hjemme

Meget ofte sætter jeg en eller flere bittesmå kugler eller mikronåle på f.eks. ryggen som barnet skal have på 1-2 dage hvorefter de tages af.

I nogle tilfælde vil det gavne at forældre laver en kort behandlingsrutine derhjemme for at øge effekten af behandlingerne. Dette vil jeg instruere en forælder i, typisk efter 3-4 behandlinger i klinikken hvor jeg har set og vurderet barnets fremskridt.